Esti la inceput de drum, sau iti doresti o schimbare in cariera, iata cateva idei si sfaturi care te pot ajuta in cadrul unui interviu.
Piata locurilor de munca este un loc competitiv, deoarece exista un numar crescand de candidati. Pentru orice job postat sunt foarte multi candidati, insa putini reusesc sa obtina un interviu sau chiar postul pentru care aplica. Deoarece experienta fiecarui candidat este diferita, pentru a nu te confrunta cu un nivel ridicat de concurenta este esențial să stii cum sa te promovezi. Aceast lucru înseamnă sa clarifici de ce esti cel mai bun candidat disponibil. Autopromovarea te poate face sa te simți inconfortabil, dar este esențială.
Dacă nu evidențiezi cele mai bune calități ale tale ca si candidat, cine o va face?
Va trebui să dovedesti că ai o combinație excelentă de competențe relevante și abilități puternice de comunicare. În general tot ceea ce înseamnă un bun marketing inseamna a stabili nevoile publicului țintă și poziționarea brandul în funcție de cerințele acestuia. Același lucru este valabil si pentru un candidat la locul de muncă – trebuie să oferi soluția ideală; pachetul perfect.
Sfaturi si strategii utile pentru a te ajuta sa obtii jobul mult dorit
1. Identifica publicul țintă
Înțelege si cunoaste potențialii angajatori. Fa cât mai multă cercetare pentru a identifica cerintele organizației, abilitatile, personalitatea și cunoștințele pe care le apreciază cel mai mult. Utilizazeaza descrierea postului și specificațiile personale ca o bază pentru nevoile lor și încearca să afli cum se va potrivi profilul tau cu imaginea de ansamblu a companiei.
2. Identifica punctele forte pe care le ai
Gândeste-te la acest pas ca la definirea produsului – în acest caz, asta ești tu! Valoarea ta este data de competentele profesionale, cunostintele acumulate si experienta anterioara. Ia în considerare sarcinile pe care le îndeplinesti bine și încearca să te pui in valoare. Priveste CV-ul și listeaza punctele forte, abilitățile și realizările.
3. Cuvinte cheie
Cuvintele pe care le utilizezi pot fi importante atunci când soliciți un nou job. Înțelege ce expresii cheie și cuvinte de baza sunt cele mai căutate si apreciate de către potențialii angajatori.
4.Utilizeaza exemple
Când scrii scrisoarea de intenție și răspunzi la interviuri, mergi dincolo de lista exemplelor cu abilități – împărtășeste și spune povestiri care demonstrează abilitățile. Pentru intervievatori aceasta creează o experiență persuasivă și mai importanta.
5. Descrie-ti propria imagine
- Scrieți o declaratie care sa te avantajeze: scrie o sinteza a obiectivelor și punctelor forte ale carierei tale profesionale.
- Creaza o imagine online care sa sustina ceea ce spui: obiectivele tale de căutare a locurilor de muncă și alegerea carierei te pot ajuta să ai un impact destul de mare in online. În multe domenii, poate fi util să ai o prezență pe site-urile de social media, cum ar fi Twitter sau LinkedIn.
6. Atitudine si vestimentatie
Talentele tale sunt mai importante decât aspectul tău, dar este o realitate faptul că felul în care te îmbraci si te comporti joacă un rol important în succesul pe care il poti avea atunci cand cauti un loc de munca. Asigura-te că te îmbrăci profesionist și în mod corespunzător, dar nu exagera.
7. Creaza-ti o baza de date a cautarilor
Participa la evenimentele specifice din industrie, seminarii, zile de instruire și discuta cu persoane care se află în domenii și poziții similare. Procedând astfel, iti poti face mai usoara gasirea unui loc de munca.
8. Obține mărturii și referinte
Ar trebui să încerci să obții mărturii și recomandări extraordinare din conexiunile pe care le-ai realizat prin intermediul rețelelor online. Acest lucru confirmă faptul că altcineva îti garantează abilitățile și că ceea ce spui nu este doar lauda.
9. Voluntariat
Un alt mod de a te face cunoscut este prin munca voluntara. Acest lucru nu numai că demonstrează că ai o etică deosebită și trăsături de caracter corecte, dar iti îmbunătățește si abilitățile profesionale.
10. Dezvolta-ti un discurs
Nivelul pe care il ai trebuie prezentat intr-un discurs scurt – sub un minut – in care sa vorbesti despre trecutul și experiența pe care o ai și despre tipul de loc de muncă pe care îl cauti. În esență, oricând există o oportunitate de a te prezenta, acest lucru te va ajuta sa treci prin această întrebare pregătit.
11. Extinde-ti orizonturile
Ia in considerare crearea unei liste de companii la care doresti să aplici sau in cadrul carora ti-ar placea sa lucrezi. Alătura-te numai grupurilor profesionale relevante și participa la evenimentele de networking din industrie. La aceste evenimente, utilizeaza discursul personal pe care l-ai dezvoltat, ia cu tine o copie a CV-ului si fa-ti cunoscut e-mailul sau profilul de LinkedIn.
12. Dezvolta noi competente
Daca anunțurile de locuri de muncă pe care le cauti includ abilități pe care nu le detii în prezent, este timpul să mergi și să dobândesti aceste abilități! Cursurile online pot fi un prim pas, nu utiliza lipsa de timp ca o scuză – fa-ți timp, este viitorul tau in joc!
13. Evidentiaza-ti povestea
Indiferent dacă ai un doctorat sau ai lucrat pentru un lider important al industriei, este important să împărtășesti povestea despre cum ai ajuns unde esti acum. Permite potentialilor angajatori să știe ce înseamni ca persoană, cât de mult poti si ce esti capabil sa oferi din punt de vedere profesional.
14. Diferentiaza-te
În timpul procesului de recrutarea și al in timpul interviului, vorbeste pe limba angajatorului. În timp ce există industrii care favorizează un jargon corporative, un astfel de limbaj pote fi uneori neapreciat, alte companii vor recompensa creativitatea.
15. Limbajul trupului
Dacă te simți nesigur în timpul interviului, acest lucru se va vedea. Fa tot ce poti pentru a te comporta cu încredere atunci când te întâlnesti cu intervievatorul. Ceea ce spui ca răspuns la întrebări este esențial, dar cum spui, precum și aspectul tău general și modul în care te porți, este, de asemenea, semnificativ.
Iti doresti un job in domeniul Regulatory Affairs?
Există o solicitare în continua crestere in ultimii ani
pentru profesioniștii din domeniul reglementării
în cadrul companiilor producatoare sau distribuitoare de medicamente, produse biologice, dispozitive medicale, cosmetice si suplimente alimentare.
CURS INTRODUCTIV IN DOMENIU REGULATORY AFFAIRS
Noi va propunem un curs introductiv in domeniul Regulatory Affairs care ofera o imagine de ansamblu a acestui domeniu, care acoperă nu numai legislația Europeana și procedurile de reglementare, ci și rolul pe care il joaca afacerile de reglementare (Regulatory Affairs) de la cercetare și dezvoltare până la autorizarea de punere pe piață și monitorizarea post-marketing a medicamentelor. Ne uităm la rolul central jucat de Regulatory Affairs în companiile farmaceutice și în cadrul ciclului de dezvoltare al noilor medicamente. Cursul este prezentat de traineri și facilitatori din industria farmaceutica cu experienta si expertiza extinsa in acest domeniu. Pana la final transformăm teoria în practică, analizând un studiu de caz si abordând provocările de reglementare cu care ne confruntam astazi
CURSUL SE ADRESEAZA:
- Absolvenților care doresc să învețe despre domeniul Regulatory Affairs, cerințele de reglementare ale Uniunii Europene, precum și despre principalele caracteristici ale sistemului de reglementare farmaceutica din Romania.
- Celor care sunt la inceput de drum în domeniul reglementării farmaceutice si doresc sa isi formeze o intelegere si o structura asupra acestui domeniu.
- Celor care doresc să faca o schimbare profesionala si sa faca tranzitia catre Regulatory Affairs.
- Profesionistilor din domenii conexe (marketing si vanzari, asisteta medicala, domeniul juridic, a personalului implicat în probleme de reglementare, cercetare clinică, management de proiect și alte discipline implicate în dezvoltarea medicamentelor) celor care ar putea beneficia obținând o mai bună înțelegere a universului de reglemetare farmaceutica.
###
Pentru detalii despre CURSUL INTRODUCTIV DE REGULATORY AFFAIRS din data de 26 AUGUST 2019, Bucuresti, trimiteti e-mail pe adresa: contact@pharmapro