Evenimente Curente

 

 ZILELE MEDICAMENTULUI – MEDICAMENTUL DE LA IDEE LA CLINICA

IASI 2018

 Palas Congress Hall

 

În perioada  29-31 martie desfășoară la Iași, la  Palas Congress Hall, cea de-a XXVI-a ediție a conferinței naționale Zilele Medicamentului 2018”. Evenimentul este organizat de Asociația de Algeziologie din România, beneficiind de suportul științific al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa” Iași.

Manifestarea se dorește o întâlnire multidisciplinară și multiprofesională, prilej cu care vor exista schimburi de experiență pe subiecte importante, legate de dezvoltarea și utilizarea medicamentelor.

Conferinţa se adresează medicilor și farmaciștilor şi implică participarea specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în spitale, în farmaciile de circuit deschis și închis.

Temele conferinței: cercetări fundamentale în domeniul medicamentului, farmacoterapie și farmacovigilenţă și relația medic-pacient-farmacist.

Președinte de onoare este prof. univ. dr. Ostin C. Mungiu, președintele conferinței este conf. univ.dr. Veronica Bild, iar președintele științific este prof. univ. dr. Simona Negreș.

 

Informații generale

 

 

REZUMATELE ȘTIINTIFICE sunt acceptate până la data de 28.02.2018 și vor conţine maximum 300 de cuvinte. Acestea vor fi structurate astfel:

  •  obiective
  •  material și metodă
  •  rezultate și discuții
  •  concluzii

Rezumatele vor fi trimise în limba română și engleză Times New Roman corp literă 12

Titlul lucrării trebuie scris cu majuscule, bold, centrat

Numele autorilor trebuie scrise pe un rând, prenumele urmat de nume

Numele autorului care prezintă lucrarea trebuie evidențiat (se acceptă sublinierea)

Afilierea autorilor și coautorilor este obligatorie

Textul trebuie scris fără alineat de paragraf

Nu se acceptă grafice și tabele în rezumat

Abrevierile utilizate trebuie explicate în text

Rezumatele vor avea 3-5 cuvinte cheie

Rezumatele se trimit pe adresa: zilelemedicamentului@gmail.com

POSTERE

Informațiile referitoare la ziua afișării posterelor se vor obține la secretariatul simpozionului.

Posterele vor fi în format portret cu dimensiunea 75×60 cm.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Evenimente Trecute

 

 

 

 

 


 

Workshop româno-american “Health Communication and Social Context”

 26 – 27 octombrie 2017

Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice

 

Din seria evenimentelor academice și de cercetate organizate de SNSPA în domeniul comunicării medicale, după inițierea programului postuniversitar de Comunicare în domeniul sănătății in perioada 26 – 27 octombrie 2017, Centrul de Cercetare în Comunicare al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA), în parteneriat cu Cox Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul University of Georgia (SUA), organizează workshop-ul „Health Communication and Social Context”.

 

Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziției nr. 30A, în sala 804, etaj 8.

Panelurile și dezbaterile sunt programate pentru intervalul orar 14:00-18:00 în ziua de 26 octombrie 2017, respectiv 10:00-13:30 pentru data de 27 octombrie 2017.

La acest eveniment vor fi prezenți experți cu notorietate în gestionarea comunicării medicale și în promovarea sănătății. Vor participa Dr. Jeff Springston, profesor și prodecan la University of Georgia, coordonatorul mai multor cercetări internaționale pe teme de prevenție în sănătate și intervenție comunitară în domeniul vaccine advocacy; Sarah Smith, Associate Director of Management Resources în cadrul agenției federale americane Centers for Disease Control and Prevention din Atlanta, SUA, expertă pe teme de global health security și politici publice în domeniul sănătății; Dr. Charles N. Davis, decanul Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication din cadrul University of Georgia.

Alături de specialiștii internaționali și locali prezenți în cadrul evenimentului se vor discuta studii de caz și date din cercetări internaționale multidisciplinare, cu scopul de a avansa propuneri despre modalitățile optime de comunicare în sănătate, cu un accent deosebit asupra contextului social românesc și global actual în care se desfășoară interacțiunea medicilor cu pacienții.

Pentru programul complet al evenimentului puteti gasi informatii pe site-ul SNSPA .

Detalii referitoare la agenda evenimentulului gasiti aici.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Erasmus+ KA 107.
Intrarea este liberă.


 

 

 

CONFERINTA ZILELE MEDICAMENTULUI – MEDICAMENTUL DE LA IDEE LA CLINICA – IASI 2017

 Palas Congress Hall

Sălile Rossini, Chopin

Manifestarea jubiliară “Zilele Medicamentului” ediția a XXV-a desfășurată sub genericul “Medicamentul de la idee la clinică”

Manifestarea se dorește o întâlnire multidisciplinară și multiprofesională prilej cu care vor exista schimburi de experiență pe subiecte importante, legate de dezvoltarea și utilizarea medicamentelor.

Conferinţa se adresează medicilor și farmaciștilor şi implică participarea specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în spitale, în farmaciile de circuit deschis și închis.

 

TEME ABORDATE

1. Cercetări fundamentale în domeniul medicamentului

2. Farmacoterapie și farmacovigilenţă

3. Relația medic-pacient-farmacist

Manifestarea va fi creditată 16 credite EFC, 7 credite EMC.

 

 

Președinte de onoare:

Prof. emerit dr. Ostin C. Mungiu DHC
Președinte conferință: Conf. dr. Veronica Bild
Președinte științific:

Prof. dr. Simona Negreș

Programul complet manifestarii il puteti descarca aici.