Top 10 companii farmaceutice la nivel global (2018)

Industria farmaceutică la nivel global a manifestat o crestere fără precedent în 2018, fiind estimată la un numar impresionant de 1,11 trld. de dolari. Până în 2020, această cifră va crește la 1,43 trld. dolari. Presiune crescuta de a dezvolta medicamente inovative, companiile farmaceutice continuă sa investeasca in cercetare- dezvoltare pentru a aduce pacienților cele mai avansate tratamente.

Aproximativ 150 de miliarde de dolari sunt cheltuiți anual de către companiile farmaceutice pentru proiecte de cercetare și dezvoltare. În 2018, a fost inregistrat un număr record de medicamente noi, dezvoltate de companiile farmaceutice de pe tot globul, aprobate de diferite organisme de reglementare. In 2018, au fost acordate în total 103 aprobări de punere pe piata pentru medicamente noi în SUA și UE. Dintre acestea, 15 medicamente au fost aprobate numai în UE, 52 medicamente numai în SUA, iar 36 de medicamente sunt comune în ambele regiuni. 56 de medicamente au fost clasificate ca medicamente noi, 6 medicamente noi au fost aprobate numai în UE, 27 medicamente noi numai în SUA și 23 medicamente noi în ambele regiuni.

Mai jos se află un top al celor mai importante 10 companii farmaceutice la nivel global din 2018, clasificate pe baza capitalizarii lor bursiere.

###

Vă mulțumim pentru interesul aratat! Dacă ați găsit acest articol util, interesant sau inspirațional, vă invit să ne lăsați comentariile voastre mai jos sau aici.

Pentru alte articole și pastile de inspirație urmariti-ne pe site sau pe pagina noastră de Facebook.

2 comentarii

  1. […] în continua crestere in ultimii ani pentru profesioniștii din domeniul reglementării în cadrul companiilor producatoare sau distribuitoare de medicamente, produse biologice, dispozitive medicale, cosmetice si suplimente […]

  2. […] în continua crestere in ultimii ani pentru profesioniștii din domeniul reglementării în cadrul companiilor producatoare sau distribuitoare de medicamente, produse biologice, dispozitive medicale, cosmetice si […]

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.