Sunt profesionist în piața farma din România (CONCURS)

Profesia pe care o avem trebuie să ne reprezinte întrucât aceasta este în multe ocazii cartea noastră de vizită. Alegerea ei reflectă într-o mare măsură personalitatea noastră, pasiunea, motivația și aptitudinile pe care le avem.

Aproximativ 60%  dintre părinți și-ar îndruma copiii către Facultatea de Medicină sau Farmacie. (conform unui studiu realizat de către Cult Research)

Halatul alb înseamnă alegerea de a face bine, de a-i ajuta pe cei din jur, de a asculta și de a oferi sfaturi și înțelegere din postura de medic sau din cea de farmacist. Fiecare dintre cele două profesii reprezintă o promisiune pentru viață pe care cei care le practică o oferă persoanelor care le solicită ajutorul în nenumărate ocazii, fie că vorbim despre o banală răceală, o durere necunoscută sau despre o afecțiune care presupune un tratament complex. 

Halatul Alb implică responsabilitate, chemarea de a face bine pacienților și în primul rând studiu temeinic. A îmbrățișa profesia de farmacist reprezintă un angajament pentru o misiune care depășește limitările oricărei alte meserii, întrucât pe lângă atribuțiile specifice ale acesteia, ca de exemplu emiterea recomandărilor, eliberarea medicamentelor sau prepararea rețetelor, există ceva mult mai de preț… și anume, interacțiunea cu pacienții și empatia față aceștia, cei care apelează cu încredere la sfaturile tale.

Aș spune că în acest caz profesia te alege pe tine și nu invers, deoarece toți cei care sunt astăzi farmaciști, sau aceia care au ales cursurile facultății pentru a avea această profesie în viitor, au simțit la un moment dat că menirea lor nu poate fi nicidecum alta și ca atare și-au urmat visul până la capăt.” – Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa 

“A fi medic de famile, medic în policlinică sau spital, înseamnă și a cunoaște legislația, a ști ce reguli trebuie respectate, înseamnă a ști ce formulare trebuie completate şi raportate, înseamnă a ști care sunt protocoalele de prescriere a anumitor medicamente. A fi medic înseamnă a fi în același timp și avocat și manager. Tinerilor le-aș spune să își urmeze visul şi să aleagă profesia de medic, să profite de tot ceea ce anii de facultate le vor oferi, să nu le fie frică să pună întrebări. Să se implice în activități extrașcolare, să se implice în activități de cercetare, să se implice în activități de voluntariat și să participe la schimburi de experiență, să își găsească modele demne de urmat și să devină medici buni, foarte buni, adevăraţi profesionişti.” – Dr. Mihai Mara

Cum sunt percepute profesiile de medic și farmacist în România?

Profesia în care au cea mai mare încredere românii este cea de medic (38%), urmată de cea de profesor și cea de preot. Românii consideră că principalul rol al medicilor este să salveze vieți. 

Auzim des asta, citim in presa lucruri precum:

România, ţara cu cel mai slab sistem medical din Europa.

România, in topul ţărilor in care este cel mai mare exod al halatelor albe din Europa.

Farmacistul este perceput ca “un vanzator cu diploma”.

La fiecare 6 ore, un medic pleacă din România. Peste 10.000 de medici români lucrează în Germania, Franţa şi Marea Britanie, cele mai importante trei destinaţii spre care se orientează specialiştii români.

Peste 14.500 de medici români au solicitat de la Colegiul  Medicilor din România (CMR) actele necesare pentru a putea profesa în afara ţării în ultimii şase ani, cel mai mare „exod“ fiind în­re­gistrat în 2011, când aproa­pe 3.000 de doctori au fost interesaţi să plece din ţară. O socoteală simplă arată că, mai exact, la fiecare 6 ore un doctor român părăseşte ţara pentru a lucra în străinătate. 

Dacă în urmă cu 20 de ani, farmaciștii lucrau pe baza rețetelor de preparare a unor medicamente complexe, azi ei pot fi în același timp consultanți, vânzători, antreprenori și manageri. Piața medicamentelor s-a dezvoltat atât de mult, încât farmacia a devenit în primul rând o afacere, iar meseria de farmacist s-a transformat odată cu modificările din sistemul medical. Responsabilitatea pentru sănătatea pacienților, pregătirea temeinică, răbdarea, precizia, formarea continuă și dorința de a ajuta rămân, însă, criteriile unei profesii importante, care vine în sprijinul celor cu probleme de sănătate.

Cum arata viitorul profesionistilor din sanatate?

Ce putem face la nivel individual pentru a aduce valoare?

Cum putem contribui la evolutia sistemului de sanatate romanesc?

Vrem să aflăm părerea ta:

Mai jos vă invităm să ne ajutați să aflăm părerea voastră, a celor care vă confruntați zi de zi cu stigmele, cu greutățile sistemului, cu nemulțumirea pacienților, cu lipsa medicamentelor, cu limitele si limitările impuse de angajatori, sistem, oameni.

Ne-am propus să facem un studiu adresat profesioniștilor din sănătate din România. Ne dorim să aflăm în primul rând viziunea și percepția profesioniștilor asupra sistemului de sănătate din România corelat cu situația profesională prezentă, percepția asupra viitorului lor profesional și posibile solutii de îmbunătățire a stării actuale.

În urma implicării în acest studiu, mai ales că acum este perioada cadourilor, ne dorim să oferim câteva premii. Ne dorim să oferim colegilor zâmbete și bucurie, participanții au șansa să câștige premii interesante.

CONCURS:  

Va rugăm să completati formularul atașat și veti putea să vă numărați printre câștigători :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdzqsc5TqMN7OyoFNX-2wk-jPYE4b8KIO2v0ifmB6bii-i0zw/viewform

Premiile sunt:

 • 2 halate oferite de Doctrina – (1 halat pentru tine și unul sa il faci cadou unui coleg)
 • 2 cărți cu care să te delectezi de sărbători:  RePrezintă, Cine ești tu, doctore?, (oferite de Dr. Nicolae Iordache Iordache)
 • 1 sesiune de 2h de Pharma Career Coachingevaluarea oportunitatilor de dezvoltare a carierei tale (în care te ajutăm să-ți re-evaluezi CV-ul, identificăm împreună abilitățile cheie pentru job-ul pe care ți-l doresti, identificăm angajatori potentiali și te ajutăm să îți atingi obiectivul în obținerea jobului visat. Află ce oportunități sunt pe piață, cum arată profilul candidatului, ce studii și posibilități de dezvoltare te așteaptă).

REGULAMENT:

 • Se pot înscrie la concurs doar persoane de pe teritoriul României, care au împlinit 18 ani anterior datei începerii concursului – 18 decembrie 2017;
 • Concursul se anunță pe Facebook o singură dată și pe platforma PharmaPro.ro și se desfășoară online;
 • Se consideră înscrise doar persoanele care intră pe pagina formularului și completeaza integral documentul, conform condițiilor de participare;
 • Concursul se desfășoară sub prevederile prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toți participanții. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament sau de a modifica perioada concursului pe perioada derulării acestuia, dar nu înainte de a anunța publicul;
 • Orice participant se poate înscrie o singură dată;
 • Perioada de desfășurare a concursului este de 10 zile calendaristice: 18 decembrie 2017 -28 decembrie 2017. Concursul se încheie în data de 28 decembrie 2017, la ora 00.00;
 • Câștigătorii vor fi desemnați prin random.org, dintre participanții la concurs, extragerea castigatorilor va  din ziua anterioară înscriși de la ora 00.00 până la ora 23.00;
 • Câștigătorii vor fi anunțați individual printr-un mesaj pe reteaua de socializare și pe emailul pe care l-au furnizat la momentul completarii formularului, în măsura în care au lăsat o adresă de email validă; dacă un câștigător nu revendică premiul în termen de maximum 10 zile de la primirea emailului din partea organizatorului, care îi confirmă statutul de câștigător, premiul nu va fi acordat.
 • Câștigătorul nu va putea solicita schimbarea premiului în niciun fel;
 • Organizatorul nu va fi făcut responsabil pentru imposibilitatea unui câștigător de a intra în posesia premiului. Reclamațiile referitoare la premiile câștigate, ulterioare expedierii acestora, nu vor fi responsabilitatea organizatorului;
 • Orice litigiu între organizator și participanții la concurs se va rezolva pe cale amiabilă.

Vă dorim mult succes!

2 comentarii

 1. LA MULTI ANI!

 2. Bună mă Bucur ca ați Făcut un asemenea sondaj

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.