Oare pandemia Covid-19 înseamnă o scadere pentru toate industriile?

Coronavirusul (Covid-19) a fost identificat pentru prima dată în provincia Hubei din China în decembrie 2019 și a devenit de atunci o amenințare la adresa sănătății la nivel mondial, care a afectat 140 de țări.
Organizația Mondială a Sănătății a declarat coronavirus (Covid-19) este o pandemie și multe companii iau măsuri de precauție împotriva impactului și răspândirii virusului.
În ultimele săptămâni industria farmaceutica a suferit scăderi fără precedent și multe afaceri sunt deja în genunchi. Este nevoie de sprijin imediat din partea guvernului și de măsuri de continuitate semnificative pentru mediul de afaceri. Guvernele trebuie să acționeze acum pentru a opri extinderea pandemiei și să protejeze locurile de muncă.
Dar, în timp ce prognozele de recesiune proliferează, nu este neapărat adevărat că toate zonele vor fi lovite la fel de tare. Într-o națiune uriașă formată caracterizata prin diverisate și economii locale variate, o privire asupra geografiei industriilor extrem de expuse arată clar că taxa economică a oricărei recesiuni viitoare va afecta regiunile în moduri diferite și inegale.
Pe măsură ce pandemia Covid-19 continuă să se răspândească, turismul este una dintre industriile care sunt lovite cu greu de acest focar, oare cum vor fi afectate alte industrii?
Indicele de impact Coronavirus pe industrie, care privește modul în care COVID-19 afectează 11 sectoare importante ale industriei în patru dimensiuni: personal, operațional, lanț de furnizare și venituri.
Se prevede o perturbare majoră a High Tech & Telecommunications, bazată pe dependența puternică a industriei de lanțurile de aprovizionare chineze, care au fost puternic afectate de COVID-19. Magazinele principale și lanțurile de reduceri încurajează în mod deschis producătorii de dispozitive de înaltă tehnologie să concureze între ei în ceea ce privește disponibilitatea furnizorului și performanța datei de livrare.
Virusul a forțat companiile să încetinească sau să oprească operațiunile, afectând producția. Între timp, organizatiile si companiile își modernizează sistemele și împing să funcționeze mai flexibil.
O industrie care poate să prospere este industria farmaceutică. Este posibil ca prețurile acțiunilor acestor companii să explodeze?
Mai multe companii farmaceutice au activat pe frontul de cercetare, AbbVie a oferit guvernului chinez stocuri de Kaletra / Aluvia (lopinavir / ritonavir) ca opțiune de tratament experimental în ianuarie.
Gilead, Johnson & Johnson, Sanofi, Takeda, GSK și Moderna sunt, printre companiile farmaceutice care se grăbesc să dezvolte terapii potențiale pentru COVID-19.
Între timp, Actemra (tocilizumab) produs de Roche a fost deja aprobat pentru utilizarea de urgență în China la pacienții cu insuficienta pulmonara în urma infecției cu COVID-19.
Perturbarea industriei farmaceutice de catre coronavirus (COVID-19)
În ciuda celor mai bune intenții ale industriei, există motive de îngrijorare, pandemia COVID-19 poate perturba cercetarea, împiedicând pacienții să călătorească la site-urile de cercetari clinice și reducând resursele disponibile pentru cercetare și dezvoltare.
În scopul de a ușura unele dintre aceste presiuni, inițiativa privind medicamentele inovatoare ale UE (IMI) oferă 45 milioane de euro (aproximativ 50 de milioane de dolari) finanțare pentru cercetare și dezvoltare, pentru cercetări promițătoare despre coronavirus și un consorțiu condus de Fundația Bill & Melinda Gates a investit 125 de milioane de dolari pentru a facilita si spori accesul la medicamente care sa poata trata epidemia de coronavirus.
Teva, o companie care lucrează în prezent activ cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a avut o creștere a prețurilor acțiunilor în 2020, iar Pfizer, care dezvoltă și produce medicamente și vaccinuri și este listat la Bursa din New York, ar putea fi marcat de pandemia COVID-19, dar ar putea pandemia să schimbe acest lucru? Ar putea sa initieze o colaborare cu Erasmus MC și Universitatea din Utrecht, care în această săptămână au susținut că a găsit un antidot pentru Covid-19 și așteaptă acum o companie farmaceutică să preia initiativa pentru combaterea COVID-19.
Participarea la evenimente farmaceutice și conferințe medicale
Pe lângă efectele la nivel de țară create de COVID-19, companiile farmaceutice fac tot ce se poate pentru a restricționa călătoriile.
Acest lucru are un efect semnificativ pentru industria farmaceutică și prezența la conferințe medicale, care este deja în scădere, o serie de evenimente fiind anulate, amânate sau trecute la un format integral digital utilizand Zoom, Slack, GoToMyPC, Zoho, Microsoft Office365, Atlassian, unele din aceste platforme online deja văd o cerere crescută pe măsură ce companiile își măresc capacitățile de lucru la distanță.
La fel ca si Covid-19, acest subiect aduce o mulțime de întrebări necunoscute, viitorul este incert, dar se pare că industria farmaceutică va fi una dintre puținele industrii care vor ieși din această pandemie, cu un impact minor.