Ce tratamente se folosesc acum si cat mai dureaza pandemia COVID?

Infographic elements the signs and symptoms of the new corona virus. Premium VectorAcum trei luni, nimeni nu știa că există virusul SARS-CoV-2. Acum virusul s-a răspândit în aproape toate țările, infectând peste 1350000 de oameni, oameni de langa noi pe care îi cunoaștem și mulți alții pe care nu îi cunoastem. A prăbușit economiile și a blocat sistemele de sănătate, a umplut spitalele și a golit spațiile publice. A separat oamenii de locul de muncă și de prietenii lor. A întrerupt functionarea societatii moderne la o scară la care majoritatea oamenilor  nu au fost niciodată martori.

Asta e vestea proastă. Vestea bună este că lumea nu a fost niciodată orientată să dezvolte tehnologii împotriva bolilor infecțioase emergente mai mult ca în ​​prezent.

Secvențierea genetică rapidă și publicarea informatiilor referitoare la acest virus de către oamenii de știință chinezi a reprezentat un element favorabil pentru cercetătorii care au lucrat neincetat pentru a produce un antidot sau un remediu preventiv, precum și tratamente și metode de diagnostic.

Cât timp trebuie sa mai treaca pana sa câștigăm lupta împotriva noului coronavirus?

Este dificil de raspuns, mai ales ca virusul poate ramane activ mult timp si poate provoca infectarea oamenilor, până când  va exista un vaccin sau un tratament care să îl oprească. Intre timp pandemia continua.

Ce tratament se utilizeaza acum?

Există trei tipuri de tratamente impotriva coronavirus:

Antivirale: Medicamentele antivirale încearcă să oprească virusul să se reproducă.
Anticorpi / vaccinuri: Un număr de vaccinuri impotriva coronavirus sunt în curs de dezvoltare, acestea vizează o proteină pe suprafața virusului (spike), care il ajută să intre în celule. Vaccinul ar antrena organismul să recunoască și să distrugă proteina specifică.
Antiinflamatoare: noul coronavirus nu distruge celulele, dar supraestimulează răspunsul inflamator al sistemului imunitar.

 

Tratamente potentiale pentru pacientii cu COVID-19

 

Iată câteva medicamente care ar putea curând să trateze bolnavii și sa ii imunizeze pe cei sanatosi

Medicamentul antiviral – Favipiravir

Compania dezvoltatoare: Fujifilm Development
Etapa de dezvoltare: Nu este aprobat pentru utilizare pe scară largă. A fost folosit pentru tratarea gripei acum ceva vreme.
Grupul japonez a testat acest medicament pe 340 de pacienți cu Covid-19 și a considerat că este un tratament eficient și sigur. Pacienții care au primit medicamentul au obtinut rezultat negativ pentru virus după o medie de 4 zile, iar 91% dintre pacienți au prezentat manifestari pulmonare ameliorate. Medicii din Japonia îl folosesc pentru a trata cazurile ușoare până la moderate, dar nu este clar cât de eficient este medicamentul pentru cazurile severe. Guvernul japonez nu a aprobat acest medicament pentru utilizare pe scară largă.

 

Antiinflamatoare – Actemra

Compania dezvoltatoare: Roche
Etapa de dezvoltare: studii în faza 3 în curs. Folosit anterior pentru tratarea artritei reumatoide
A fost aprobat de China pentru a trata Covid-19. FDA a aprobat studiile de faza 3 cu 330 de pacienți pentru a evalua siguranța acestuia.

 

AntiviralChloroquine

Etapa de dezvoltare: In etapa de cercetare, folosit anterior pentru tratarea malariei
Clorochina, dezvoltată pentru prima dată în 1934, ajută la prevenirea pătrunderii virușilor în celulele sănătoase și să se reproducă în interiorul lor. Este un medicament ieftin și sigur pentru malarie – India are un stoc suficient de cloroquina – care a fost raportat ca fiind util în tratarea Covid-19. Cercetătorii testeaza acest compus acum în China și așteaptă rezultate.

 

Antiviral Remdesivir

Companie: Gilead sciences
Etapa de dezvoltare: în studii clinice
Remdesivir a fost inițial dezvoltat de o firmă americană pentru a combate ebola. Testele timpurii au arătat că poate bloca și reproducerea noului coronavirus. Cinci studii clinice sunt efectuate cu 1.000 de pacienți cu Covid-19 în întreaga lume și rezultatele testelor sunt așteptate la mijlocul  lunii aprilie.

 

Antiviral – Interferon alfa-2b

Compania: Changheber
Etapa de dezvoltare: Folosit anterior pentru tratarea meningitei. Printre 30 de medicamente aprobate de China pentru tratarea Covid-19
Acest tip de medicament a fost dezvoltat pentru prima dată în Cuba în 1981 pentru a trata meningita și, de atunci, a fost reconstituit pentru a combate multiple boli virale. Este printre cele 30 de medicamente aprobate de China pentru a trata Covid-19.

Anti-inflammatory Kevzara

Etapa de dezvoltare: Regeneron pharamceuticals și Sanofi au folosit anterior acest medicament pentru tratarea artritei reumatoide. Într-un efort american-francez, companiile urmează să testeze Kevzara la 400 de pacienți din SUA în studiile de faza 2 și 3.

 

mRNA-1273

Companie: Moderna therapeutics
Etapa: în studii clinice
La doar 42 de zile de la găsirea codului genetic pentru coronavirus, Moderna, din SUA, a creat un model de vaccin. Studiile sale de faza 1 cu 45 de pacienți sănătoși s-au dovedit de succes în a ajuta organismul să producă anticorpi împotriva virusului. Este puțin probabil să fie gata  pentru a fi pus pe piata pentru încă un an.

AD5-nCoV
Companie: Cansino Biologics
Etapa: în cercetati clinice
CanSino, din China, produce un vaccin care combină codul genetic al coronavirusului cu un virus inofensiv pentru a ajuta la producerea de anticorpi. Autoritățile chineze au aprobat initiere pentru studii clinice.

Câțiva candidați la vaccin sunt în faza preclinică  înaintea studiilor pe subiecti umani). Printre acestea se numără CureVac și BioNTech, firma americană Inovio reevalueaza un vaccin pentru Mers pentru a trata Covid-19. Se află în faza 2 a studiilor clinice. Mai multe companii se alătură, precum Sanofi Franța, Eli Lilly și Johnson & Johnson din SUA, Roche în Elveția și Takeda din Japonia fac echipă. Pfizer, din SUA, lucrează cu BioNTech. Novavax din SUA a primit o subvenție pentru colaborarea cu Universitatea din Oxford.

 

Putem găsi un nou echilibru între nevoia de „aplatizare a curbei” și nevoia de a ne trăi viața și de a reînvia economia?

Oamenii de știință încă mai elaborează care grupuri de oameni – și în ce locații – sunt cel mai probabil să transmită virusul. Dacă se dovedește că copiii nu joacă un rol important în transmiterea bolii, ar putea avea sens să redeschidă școlile. Poate că interdicțiile de călătorie, care s-ar putea dovedi ineficiente, vor fi ridicate. Oamenii pot să lucreze prin telemunca, iar restaurantele se pot deschide cu functionare limitata.
Incă există o mulțime de necunoscute despre acest virus și despre modul în care va finaliza totul. Poate că cel mai rău ne va ocoli. Dar trebuie să ne pregătim pentru asta și să avem grija sa putem rezista. Viața poate fi perceputa ca foarte grea și foarte stresantă în următoarele câteva luni. Dar un lucru este sigur: această pandemie se va încheia până la urmă. Ce nu știm încă este când.

Supercomputerele și inteligența artificială pot ajuta cercetătorii?

Cel mai rapid supercomputer din lume a fost utilizat pentru a identifica compușii care ar putea fi eficienți în prevenirea infectării cu coronavirus. A desfășurat simulări peste 8.000 de compuși care interacționează cu proteina spike a coronavirusului pentru a găsi ceea ce restricționeaza cel mai bine capacitatea virusului de a invada celulele. Supercomputerul a găsit 77 de compuși potențiali. Următorul pas este să se efectueza mai multe simulări înainte de a trece efectiv la experimente cu acest compus.

De ce infecțiile virale pot fi greu de tratat?

Majoritatea virusurilor constau din trei componente cheie: ARN, proteine ​​și lipide. Un virus este un parazit – pentru a supraviețui trebuie să „deturneze” o celulă și să își folosească resursele pentru a se reproduce până când celula gazdă moare. Se răspândește apoi și infectează celulele noi. Dar structura simplă a virusurilor, varietatea mare din mediul înconjurător și capacitatea lor de a suferi mutatii rapid, îngreunează tratarea infecțiilor virale.
Ne distanțăm fizic de oamenii cu care interactionam, evităm locurile  publice preferate și devenim sunt încordati din punct de vedere financiar sau chiar fara loc de munca. Răspunsul la pandemia Covid-19 se infiltrează în fiecare aspect al vieții și deja dorim să se termine. Dar această luptă s-ar putea să nu se încheie luni de zile, un an sau chiar mai mult.
Cercetătorii spun că ne confruntăm cu o alegere dificilă: exersăm distanțarea socială timp de luni sau un an sau sa lăsăm sute de mii de oameni să moară.

 

Susa foto aici, aici, aici, aici, aici aici si aici.
###
Pentru informatii sau daca aveti nevoie de suport nu ezitati sa ne scrieti

 

 

Surse foto: aici, aici, aici, aici, aici, aici, aiciaici

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.