Ia-ti cariera in propriile maini

Cariera ta este ca o gradina. Poate sustine o sumedenie de energii vitale care devin o recompensa pentru tine. Nu esti obligat sa cresti o singura specie in gradina ta. Nu esti obligat sa faci un singur lucru in cariera ta.” – Jennifer Ritchie Payette

 

Ritmul accelerat al schimbării pieței înseamnă că atât organizația, cât și indivizii trebuie să se concentreze mai mult ca oricând asupra modului de adaptare sau chiar să reinventeze ceea ce fac, dacă vor sa continue să prospere. Durata medie de viata  a organizațiilor angajatoare scade rapid  odata cu aparitia  noilor corporații și organisme. Indivizii se confruntă cu pericolul de disponibilizare nu numai a locului de muncă, ci și a cunoștințelor și abilităților lor, dacă nu se potrivesc nevoilor viitorului si nu se adapteaza acestora.

 

Care este cariera ta în acest context?

Este necesar ca fiecare sa isi aleaga o cale de urmat pentru cariera sa. Totuși, acest lucru nu te obliga sa ramai axat pe un  singur angajator, sau chiar în aceeași  industrie sau domeniu de activitate. Aceasta înseamnă să fii flexibil și adaptabil și să iti ajustezi în mod regulat orice plan de carieră în lumina circumstanțelor în schimbare, atât personale, cât și legate de piață.

 

Cum iti alegi cariera?

Indiferent de presiunea economica, a mediului sau a familiei, unii oameni consideră că este ușor să se gândească  devreme și să urmeze o directie ce le aduce satisfactie profesionala; alții au nevoie de timp pentru a găsi o cale. Oricare dintre abordări este valabila: pentru a fi un om de succes, este important să faci ceva care iti place, te inspira si iti da energie.

Dacă esti la inceput de cariera, nu lăsa entuziasmul să iti orbeasca unele dintre deciziile grele pe care ar trebui să le iei in legatura cu cariera ta. Analizeaza-te cu atenție, identifica punctele cheie și obstacolele din calea progresului și ciclul de viață al locurilor de muncă din domeniu ales. La un moment dat este posibil sa alegi o alta directie de dezvoltare a carierei.

În mod realist, planificarea carierei este adesea o alegere circumstantiala pe masura ce te dezvolti.  Mulți oameni de succes nu aveau idee la început că vor ajunge acolo unde sunt. Ei au învățat din experientele pozitive și negative pe care le-au întâmpinat și au făcut alegerile corecte.

,, Viziunea fara actiune este un vis. Actiunea fara viziune dispare cu timpul. Viziunea alaturi de actiune poate schimba lumea.” ( Joel Barker)

Importanța acreditărilor academice variază in functie de obiectivele pe care ti le stabilesti și dacă urmăresti sau nu o cale de specialist. Unii angajatori vizează diplomele  în primul rând ca o modalitate de triere . Pe măsură ce progresezi in cariera, istoricul si experienta au o importanță mai mare.

 

 

Factori importanți de planificarea carierei

Indiferent dacă te deplasezi în interiorul sau între organizații, trebuie să furnizezi dovezi ale capacității tale de a face față provocărilor variate, să demonstrezi responsabilitate și inițiativa, să înveti din experiență, să stimulezi echipe și, mai presus de toate, să obții rezultate. Oricare ar fi nivelul tau de ambiție, este necesar sa  fii în permanență conștient de calitățile, cunoștințele și abilitățile care vor fi valorificate în viitor – nu te lasa depasit de situatie.

Factori importanti in planificarea carierei:

  • pentru ce lucrezi – satisfacție profesională, statut, confort material, recunoastere si putere.
  •  nevoia de confort si echilibru profesional ( intemeierea unei familii)
  •  nevoia antreprenoriala – dorinta de a deține o afacere (mare sau mică), de a deveni  liderul unei organizații sau pur și simplu de a face parte dintr-o organizație.
  • dorinta de a explora mai multe culturi si zone geografice
  • personalitatea si profilul tau pentru a te ajuta să înțelegi capacitățile și valorile tale pe termen lung

Există mai multe puncte cheie cand vine vorba despre cariera ta:

  • Înțelege, valorifica și dezvolta-ți abilitățile
  • Nu iti fie teamă să discuti despre ceea ce te nelinisteste sau despre altegerile tale cu ceilalți – prieteni și familie
  • Planifica-ti cariera – dar nu prea mult! – Observa oportunitățile și accepta schimbările, pozitive sau negative, care ar putea apărea și ar putea avea un impact asupra planului tau profesional.

Responsabilitatea pentru a actiona sau pentru a reacționa la circumstanțele în schimbare este a TA!

 

Ne dorim sa te ajutam  sa iti atingi potentialul profesional, sa incepi o cariera in industria farmaceutica, intr-un domeniu provocator cum este REGULATORY AFFAIRS.

Pentru a descoperi ce face un profesionist din domeniul Regulatory Affairs si pentru a  te ajuta in gasirea si alegerea CARIEREI potrivite si pentru a-ti descoperi drumul profesional, te invitam la cursul Introductiv – REGULATORY AFFAIRS.

Mai multe detalii gasesti aici sau scrie-ne pe adresa: contact@pharmapro.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.