how people learn

Te-ai intrebat vreodata cum invata oamenii?

„Profesorii îți deschid ușa. De intrat, trebuie să intri singur.” — Proverb chinezesc

Există foarte puține abilități în viață pe care le-am dobândit fără a le invăţa. Inima bate, plămânii respiră și avem instincte biologice care ne determină să mănâncăm și să dormim pentru ca viața să continue. Tot ceea ce știm și experimentăm în această lume este un rezultat al invațării.

Învățarea te plaseaza într-o poziție puternică de cele mai multe ori determină succesul carierei. Poti traversa şi explora o multitudine de experienţe profesionale atunci cand te simti pregatit profesional. Învățarea conferă carierei legitimitatea de care are nevoie pentru a deveni un succes. Frumusețea procesului de învățare este că poți continua studiile oricand și nu se opreşte niciodată.

„Oricine renunţă să înveţe este bătrân, chiar dacă are 20 sau 80 de ani. Oricine continuă să înveţe rămâne tânăr. Cel mai important lucru în viaţă este să-ţi păstrezi propria minte tânără.” — Henry Ford

how people learn

 Oare cum invata oamenii? 

Este o intrebare in esenţă simpla, insă puternică şi bogată în însemnătate. Există multe motive pentru a fi curioși cu privire la felul în care oamenii învață, iar în ultimele câteva decenii s-a observat o explozie de cercetare care are implicații importante pentru învățarea individuală, școlarizare, formarea individuală şi colectivă.

Procesul de învatare este unul complex şi plin de mister privit în ansablu, însă atunci cand schimbi perspectiva şi încerci să il intelegi prin ochii celor mici, totul devine mai simplu, se clarifică şi parcă devine din ce in ce mai transparent. Olimpia Mesa este cea care m-a ajutat sa vad procesul de invatare într-un mod cu totul nou în cartea sa Cum invata oamenii.

Fie ca este vorba despre procese simple, sau abilităţi care se acumulează din experiențe repetate, invaţarea este un process continuu care se intamplă dependent sau independent de voinţa noastră. Schimbările induse de învățare durează adesea o viață.

 

how people learnDeseori în mintea unui parinte apar intrebari precum:

Cum mă asigur că copilul meu face fată la școală?

Cum îl ajut să depășească frustrările legate de învățare?

Cum gestionez acele momente tensionate înainte de examene?

Ce ar trebui să fac atunci când învățarea este plictisitoare pentru el?

Scrisă intr-o maniera accesibilă cartea Cum invata oamenii  raspunde la intrebari pe care noi, fie ca suntem parinţi, bunici, educatori sau invaţători ni le adresăm constant.

 

how people learn

Cum invata oamenii ne poarta într-o călătorie fascinantă explorand propriul proces de învățare. Referintele științifice, povestile si exemplele pe care aceasta carte le include, dezvăluie modul în care creierul uman învață și cum să folosesti acest lucru pentru a-ți ajuta copilul să devină un elev mai inteligent, mai bun și mai fericit.

Cartea se extinde cu o secţiune online, care pune în practică şi încurajează învăţarea prin experimentarea diferitelor activităţi pe care le puteți face împreună cu copilul.

Primul impact pe care îl are această carte este cel vizual, imaginile illustrate în carte, transpun explicaţiile ştiinţifice şi ajută la înţelegerea noţiunilor descrise. Imaginile au anumite efecte asupra creierului uman, specialistii au dovedit că afectează căile neurologice din creier.

cum invata oamenii

Cartea Olimpiei ofera raspunsuri la intrebari precum:

Ce se intampla in creier atunci cand invatam?

Unde se întâmplă învățarea?

De ce creierului nu ii place scoala?

Cum mentimem creierul in forma?

Cum putem împiedica procesul uitarii?

how people learn

Recomandam cartea oricărui părinte, educator/învățător/profesor care doreşte să transmită şi să explice celor mici cum funcţionează creierul uman în cadrul procesului de învatare şi îsi doreşte să ofere copiilor claritate şi intelegere facila asupra unor procese complexe.

Cartea include și o secțiune bonus, o serie de provocări zilnice pentru copii, deoarece creierul se dezvoltă în urma activitătii cerebrale şi se atrofiază în lipsa acesteia.

 Cartea poate fi comandata pe Amazon, în format Kindle şi print, în romana, engleză și spaniolă. Versiunea in romana o puteti comanda aici pe www.howpeoplelearnbook.com

how people learn

Mai multe despre autoare:

Olimpia Mesa

 Olimpia Mesa

Olimpia este autoarea cărtii “Cum Invata Oamenii”, expert și consultant în proiectarea programelor de învățare bazate pe modul de funcționare al creierului și este de asemenea, mamă. Olimpia are o viziune proprie despre un alt stil de invatare utilizand toate simturile, un stil care ne ajuta sa fixam informatiile cu ajutorul mai multor zone din creier. Ea conduce Instructional Design, o companie ce a produs sute de programe educaționale de succes, livrate atât online cât și personal, într-o varietate de limbi. Pe lângă consultarea organizațiilor Fortune 500 cu privire la proiectele de învățare, Olimpia este fondatorul Școlii Online Book to Courses ™, al cărei obiectiv principal este de a învăța autorii cum să transforme o carte de non-ficțiune în academii online, cursuri livrate în persoană sau aplicații web.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.