Sfaturi pentru tinerii farmacişti

Oamenii inspiră oameni! – un lucru în care cred cu tărie.

Inspirată fiind de cateva cărţi pe care le-am parcurs în ultima vreme, printre care cartea scrisă de Tina Seelig , mi-am propus să contribui şi eu la inspiraţia colegilor mei printr-o o compilație de interviuri, discuţii şi sfaturi de la practicieni experimentați și perfecționați în domeniul farmaceutic, profesionişti cu experienţă şi expertiză diferită, cu parcurs profesional variat, care oferă sfaturi neprețuite izvorate din propria experienta de viata, cu privire la modul de gestionare a carierei farmaceutice.

Aceste interviuri oferă o viziune privilegiată asupra poveștilor de viaţă ale farmaciștilor de langă noi, care şi-au conturat cariera în diferite domenii. Cea mai mare parte din sfaturile pe care le oferă aceşti profesionişti vin din experiența personală sau din relații profesionale foarte apropiate. Lecțiile de viață și secretele succesului sunt esențiale pentru un tânăr profesionist.

Parcursul nostru profesional este un cumul de experienţe, întamplări, situaţii şi alegeri. Am ajuns într-un punct al carierei urmand un drum sinuos, de cele mai multe ori neplanificat, mereu în urmarirea unui scop. Fiecare are motivaţia proprie care îl face sa meargă înainte, să descopere noi orizonturi şi să se descopere. Motivaţia fiecăruia e diferită, uneori ne dorim o viaţă mai bună, bunăstare financiară, performanţă profesională, evoluţie personală, sau..un mix bun.

Nimic nu este ceea ce pare a fi!

Ceea ce lăsăm sa se vadă, ceea ce pare la o prima vedere, ceea ce inteleg cei din jurul nostru este cu totul diferit de ceea ce experimentăm în micul nostru univers.

Acest proiect are scopul de a inspira şi motiva pe cel care ajunge aici. O îmbinare de abordare cvasi filozofică, impregnată cu aspecte practice şi experienţe de viaţă.

Imi doresc sa oferim o alta perspectiva profesionala celor care sunt la inceput de drum, celor care sunt blocati si fara directie sau celor care doresc sa se reorienteze profesional.

Va invit sa faceti o evaluare a parcursului profesional si a “lectiilor” pe care le extrageti din aceasta calatorie.

Va invit sa faceti o incursiune in timp, sa va amintiti cum erati, cum gandeati, cum simteati atunci, la inceputul calatoriei profesionale si apoi pe parcursul evolutiei voastre, pe masura ce abordati noi situatii, noi provocari, dezamagiri, esecuri, bucurii, succese.

Avem nevoie de modele în viata noastra personala si profesionala

Copii sunt educaţi prin imitare iar adulţii prin modelare. E nevoie să conştientizăm că, noi înşine suntem sursă de inspiraţie pentru cei din jurul nostru. Prin natura profesiei noastre, prin faptul că zilnic întalnim şi intampinăm zeci, poate sute de persoane pe care într-un fel sau altul le influenţăm existenţa, noi devenim cu sau fără voia nostră modele de comportament, educaţie, stil de viaţă.

Specialiştii intervievaţi aici sunt dispuși să-și împărtășească propriile povestiri din inimă cu speranța că experiența lor poate ajuta mai tinerii profesioniști.

Cheia este ca cititorii să fie deschişi si hotaraţi să devină lideri de succes în profesia de farmacist.

Toți farmaciștii sunt în poziția de a conduce, de a iniţia şi de a face schimbări.

Pentru a face acest lucru, trebuie să fim motivați să acceptăm diverse oportunități pe măsură ce apar.

Un lucru pe care îl consider esenţial este instruirea, educaţia şi dezvoltarea continuă, o temă pe care o abordez cu precădere pe această platformă.

De ce?                              

Această serie de interviuri urmăreşte să fie un ghid pentru depăşirea provocărilor profesionale și evidenţierea oportunităților care se întâlnesc de-a lungul carierei profesionale.

Educaţia farmaceutică este cuprinzătoare și riguroasă, însă nu există o formare specifică privind modul de gestionare a unei cariere în domeniul farmaceutic. Parcursul profesional este presărat de situaţii care în funcţie de perspectivă şi de acţiuni specifice pot fi pe rand oportunităţi sau obstacole.

Sfaturile inţelepte pe care le împărtăşesc aceşti farmacişti extraordinari sunt cu atat mai valoroase cu cat reprezintă rezultatul experienţei personale şi profesionale.

Imi doresc ca aceste ganduri să ajute pe cel le citeşte să îşi atingă potenţialul maxim atat profesional cat şi personal în direcţia pe care a ales-o.

Teme

Printre temele abordate se numără: depășirea a provocărilor, importanța educaţiei şi a instruirii continue, importanţa creării relațiilor profesionale, mentorii, schimbarea direcţiei și găsirea persoanei potrivite la timpul potrivit pentru jobul potrivit.

Cui?

Interviurile sunt scrise special pentru tinerii farmaciști sau pentru farmaciști care doresc o nouă perspectivă de carieră. Cu toate acestea, sfaturile sunt interesante pentru orice farmacist, indiferent de experiența sa.

 

Multă inspirație!

###

Vă mulţumim pentru interesul arătat! Pentru articole, interviuri şi pastile de inspiraţie alăturaţi-vă comunităţii profesioniştilor din sănătate, urmariti-ne pe site sau pe pagina noastră de Facebook.

ORICINE POATE DEVENI INSPIRATIE PENTRU CEI DIN JUR! VREM SA AFLAM POVESTEA TA!

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.