PRIA Food Supplements & Medical Devices Advertising Conference

Promovarea suplimentelor alimentare si a dispozitivelor medicale este reglementată diferit în fiecare ţară, dar este guvernată de aceleaşi principii europene. Aceasta trebuie făcută în mod responsabil, cu respectarea normelor unei comunicari etice şi la cel mai înalt standard, pentru a se asigura utilizarea în siguranţă a acestora, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

PRIAevents, în parteneriat cu RAC și cu PRISA organizează conferința PRIA Food Supplements and Medical Devices Advertising  în data de 20 iunie 2018, la hotel InterContinental București, sala Fortuna et. 21, începând cu ora 9,30.

 

Tematicile evenimentului:

  • reglementarea și autoreglementarea publicității suplimentelor alimentare și dispozitivelor medicale
  • rolul companiilor care produc, distribuie, vând și promovează suplimente alimentare sau dispozitive medicale
  • rolul societăților profesionale
  • rolul lanțurilor farmaceutice
  • rolul pacienților
  • rolul puterii legislative
  • rolul mass mediei și al rețelelor de socializare

Se dorește analizarea unor studii de caz, a unor exemple despre excesul de spațiu publicitar pentru suplimentele alimentare, mai ales în zona de audiovizual/radio și TV. Aceste fenomene au declanșat reacţii din partea autorităţilor, organizaţiilor profesionale şi din partea reprezentanţilor pacienţilor care susțin adoptarea unor norme stricte ale publicităţii în acest domeniu, cu scopul de a asigura protecția consumatorilor ca şi utilizarea în siguranţă a suplimentelor alimentare și a dispozitivelor medicale.

 

Lectori invitați:

Conf. Dr. Diana PĂUN – Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială,

Alexandru VELICU – Președinte, ANMDM

Laura CORINA GEORGESCU – Președinte, CNA, Florin BUICU – Președinte, Comisia pentru Sănătate și Familiei, Camera Deputaților

Laszlo ATTILA – Președinte, Comisia pentru Sănătate, Senatul României

Lorand TUROS – Vicepreședinte, Comisia pentru Cultură, Senatul României,

Nastasia BELC – Președinte, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București

Tatiana ONISEI – Șeful Serviului Național de Plante Aromatice și Medicinale și Produsele Stupului, IBA București

Dr. Oana COCIAȘU – Președinte RAC

Radu GĂNESCU – Președinte COPAC

Rozalina Lăpădatu – Președinte APAA

Dr. Gerald FLINTOACĂ-FILIP – Secretar General, PRISA, IAA

Ioana ANESCU – Director Executiv IAB Romania.

Românii vizionează într-un an milioane de reclame la suplimente alimentare și dispozitive medicale. În condițiile acestei avalanşe de reclame, promovarea trebuie să se supună unor norme adecvate, fie la nivelul autoreglementarii sau al reglementării, să fie echilibrată şi susţinută în mod corespunzător de surse și  informaţii complete şi validate ştiinţific astfel încât să fie evidentă influenţa potenţială asupra deciziei de administrare, asupra eficienței produsului ca și al şi costurilor, așa cum susțin reprezentanți ai pacien­ților, dar și autoritățile.

Sănătatea și informarea publicului despre beneficiile suplimentelor alimentare și despre dispozitivele medicale sunt extrem de importante, de aceea, în cadrul acestei dezbateri se dorește să se analizeze pașii făcuți de anul trecut până în prezent: noi reglementări sau legislație nouă, pentru a semnala posibile abateri grave de la norme și pentru a putea informa cât mai bine pe actorii implicați  în piața din România.

Sănătatea a fost şi va rămâne una dintre preocupările principale ale omenirii. Tocmai de aceea, PRIAevents îşi concentrează atenţia asupra organizării evenimentelor, în care o arie largă de subiecte de interes, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi, și pentru industria de sănătate în general, sunt obiectiv şi detaliat prezentate.

În cadrul PRIA Food Supplements and Medical Devices Advertising veți avea ocazia să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participați la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul acestuia să putem împărtăși idei, soluții și propuneri.

###

Vă mulțumim pentru interesul arătat! Dacă ați găsit acest articol util, interesant sau inspirațional, vă invit să ne lăsați comentariile voastre mai jos sau aici.

Pentru alte articole și pastile de inspirație urmăriți-ne pe site sau pe pagina noastră de Facebook.

1 comentariu

  1. Vă mulțumesc mult! Numai bine vă doresc.http://viagraqoid.com/

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.