Cum transformi invataturile in rezultate vizibile utilizand toate simturile

O viziune pentru un alt stil de invatare

,,Educatia este cea mai puternica arma pe care o putem folosi pentru a schimba lumea” – Nelson Mandela

Cea mai importanta lectie pe care o putem invata este aceea ca cea mai de impact investitie, cu cele mai multe beneficii este investitia in propria educatie; stiinta si informatiile pe care le acumulezi nu pot fi luate de nimeni – „ceea ce ai in cap, nu iti ia nimeni” – spune un vechi proverb popular.

Studiile au arătat că ne bazăm foarte mult pe simțurile noastre pentru a procesa informațiile atunci când învățăm și implicarea mai multor simturi poate ajuta la prelucrarea informației. Folosirea simțurilor multiple permite formarea mai multor conexiuni și asociații cognitive pentru un concept. Cu toții avem stiluri de învățare diferite și este esențial să invatam pe limbajul fiecaruia.

Există atât de multe beneficii ale învățării. Pornind de la construirea de noi abilitati pentru pasul următor in carieră, bunăstare financiară pana la îmbunătățirea starii de sănătate. Invățarea este prilej de mare bucurie.

Organele senzoriale sunt “fereastra spre creier”. Cu cât stimulăm mai mult senzorial, cu atât se formeaza mai multe conexiuni neuronale.

Training-ul face parte din procesul de integrare, perfectionare si crestere a eficientei atat pentru statutul angajat, cat si din perspectiva omului din spatele angajatului.

Industria de training este in continua dezvoltare, in ultimii ani inregistrandu-se un numar tot mai mare de companii care au inteles ca doar cu ajutorul unei resurse umane pregatite pot evolua.

In anul 2017 tendintele s-au conturat in jurul intaririi competentelor tehnice, insa un accent din ce in ce mai important se pune pe dezvoltarea personala si profesionala.

Printre noile tendinte ale pietei de training sunt platformele online si offline de gamification, prin intermediul carora cursantii participa la programe de pregatire axate pe joc, dar si cele de consultanta si dezvoltare personala si profesionala.

Conform statisticilor piata de educatie si training are un potential crescator. Piata de training autohtona este in acest moment de aproximativ 11 milioane de euro, in timp ce investitia mondiala in programe de training este de 62 de miliarde de dolari.

           

            Un alt stil de invatare, o platforma de training si consultanta este si cea pe care a creat-o Olimpia Mesa.

Olimpia crede că toți performăm cel mai bine atunci când mintea noastră este liberă, corpul nostru relaxat și potențialul nostru creativ deblocat și folosește metode imaginative și plăcute pentru a face procesul de invatare unul facil.

Alaturi de Olimpia in cadul intalnirilor pe care le organizeaza capeti o înțelegere clară a rolului simțurilor în procesul de învățare și o mulțime de idei și instrumente practice pentru angajarea tuturor simțurilor în propria pregătire.

  • Toti oamenii isi pot depasi conditia si pot dobandi succesul, daca sunt pasionati si dedicati cauzei lor.’’ – Nelson Mandela

In fiecare zi apar pe rafturi sau in mediul online tone de continut valoros creat de experti in domenii precum nutritie, bunastare, sport, afaceri, antreprenoriat, dezvoltare personala, coaching, limbi straine, fotografie, arta etc. De ce nu ar putea fi acest continut valorificat mult mai mult? Aceasta este una dintre intrebarile la care Olimpia Mesa, a gasit raspunsul, prin crearea Book to Courses.

,, Mi-au trebuit cativa ani de cercetare si investitii pentru a identifica acest cadru”. – Olimpia Mesa

OLIMPIA MESA este creatoarea Book to Courses Online School for Autor/CEO/ Founder of Instructional Design.

Scoala Book to Courses este o scoala online care isi propune sa fie un ghid practic cu ajutorul caruia sa inveti cum iti poti transforma cartea/propria opera in cursuri profitabile care sa iti schimbe viata.

Prin cursurile sale Olimpia Mesa ofera autorilor posibilitatea de a evolua in primul rand pe plan personal apoi profesional prin reusita creatiilor proprii.

Pentru Olimpia Mesa procesul de invatare inseamna dezvoltare personala si este un lucru natural. Invatarea este constanta, uneori nu foarte constienta, alteori cu un efort consistent. Tot ceea ce facem produce invatare, deoarece este o experienta senzoriala. Invatarea inseamna schimbare.

Succesul unui curs depinde foarte mult de cat de bine este efectuata, de catre creatorii cursului, o evaluare formativa si cum este lansata aceasta.

Live, distractiv și colorat, astfel încât oamenii să participe mai mult, să învețe mai bine și sunt mai inspirati pentru a pune în practică învățarea lor.

 

            Despre Olimpia:

Olimpia Mesa, fondatoarea Scolii Book to Courses este cunoscuta pentru ca ii ajuta pe autorii cartilor sa-si transforme, prin invatare, cartile in cursuri online cu un impact puternic.

Olimpia Mesa nu scrie carti, pur si simplu te ajuta sa lasi un semn mai profund prin ceea ce creezi tu! 

Este trainer cu experienta in lumea corporate si speaker de talie internationala. Ea ajuta creatorii de continut (scriitori, bloggeri, consultanti) sa isi transforme articolele, cartile si cunostintele in cursuri bine structurate care pot deveni o experienta de invatare unica pentru audienta si o sursa de venit importanta pentru autor. Ii ajuta pe autori sa transforme operele si creatiile lor in cursuri, prin impletirea de noi tehnologii cu noi forme de invatare.

 

Mai multe despre activitatea ei gasesti aici.

Sursa poze aici. 

1 comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.